onsdag 8 maj 2013

Några ord från vår ordförande

2013-05-05
Ordförandebrev maj 2013

 
En sen start på vår golfsäsong har det blivit på grund av den kalla och snöiga våren. Men den som väntar på något gott…..


Det är riktigt roligt att se att det är många nya medlemmar på vår anläggning. Jag hoppas att ni alla känner er välkomna till oss. Vi kommer att ha en ”tävling” med information om klubben för er den 19 maj och underlag för detta kommer att skickas ut till er nya medlemmar på fredag.


Vi har nu öppnat Nya banan (tidigare kallad RoslagsAkademiska) och det är många som nu har passat på att spela på denna utmärkt sammansatta bana. Banan är utmanande och trevlig. Skicket är som våra banor brukar vara tidigt på våren men som det ser ut kommer de vinterskador som finns att läka bra som kommer att innebära att banan blir mycket bra. Samtidigt pågår den en hel del arbeten med Gamla banan som kommer att öppna på Kristihimmelsfärdshelgen med För ROS skull. Jag hoppas att många anmäler sig till denna årligen återkommande tävling. Överskottet kommer att gå till ett specifikt ändamål och i år går detta till utbyggnaden av parkeringen.


Vi genomförde våra arbets- och städdagar sista helgen i april och det kom drygt 150 medlemmar som gjorde ett bra till mycket bra arbete. Dessvärre blev det en hel del saker som inte gjordes och innebär att det finns några skönhetsfläckar som måste åtgärdas och tar resurser från annat viktigt arbete. Tråkigt att inte alla gör det som de fått uppgift om. Vi valde att inte bjuda på mat i restaurangen under städdagarna men trots detta var det antal medlemmar som krävde att få gratis mat av personalen i restaurangen. Detta kostade klubben några tusenental kronor. Skall vi ha det på detta viset? Skall alla bestämma vad som gäller? Skall medlemmarna följa av styrelsen eller höst- och vårmötet fattade beslut? Dessvärre verkar det som många uppfattar att de själva kan besluta vad som gäller! Tråkigt!
I samband med lördagen genomfördes vårmötet i Roslagens GK Norrtälje. Styrelsen fick ansvarsfrihet för 2012. Det hade varit stimulerande om fler medlemmar kunde delta i dessa möten då det tas upp ärenden som påverkar alla medlemmar. Detta är dock ett problem i alla föreningar i Sverige och det finns inte någon särskild lösning på detta. Jag hoppas att ni alla läser de protokoll som läggs ut på hemsidan. Där framgår det vilka beslut som tas och vad som är på gång.


De som varit på klubben i år har fått se att vår parkering är avsevärt större i år jämfört med tidigare. Det gäller nu att alla kör sina fordon ända fram till kanten för då får fler bilar plats!
Dam-och seniorkommittéerna har haft sina uppstartsmöten. Damkommittén hade detta den 1 maj och passade då på att ha en modevisning vilket var mycket uppskattat av de många deltagarna. På torsdagen genomförde seniorkommittén sitt uppstartsmöte för att sedan tillsammans med damerna ge sig ut på en scrambletävling med mixade lag. Tävlingen genomfördes på Nya banan och alla var mycket positiva till detta. Herrarna spelade från röd tee och damerna från orange tee!


Vi har nu skapat orange tee på både Gamla och Nya banan! Syftet är att våra damer skall kunna få en bansträckning som gör att alla får ut mer av golfen. Hålen kommer att vara kortare vilket innebär att de som inte slår så långt kan nå green på rätt antal slag och då tycka att golfen blir roligare. Under 2013 kommer vi att ha vissa grästee och några mattor. Efterhand som vi har fastställt hur orange tee skall se ut slutligt kommer vi att bygga ”riktiga” tee. Det är mycket viktigt att ni som kommer att spela på orange tee lämnar era synpunkter på detta och därför ber vi alla att lämna in svar på en enkät som finns i klubbhuset till kansliet. Det kommer även fortsättningsvis att finnas möjlighet att spela från röd tee eller blå tee för de damer som så önskar.


Vi har nu haft första tävlingen 2013 och redan nu kan man konstatera att vi måste vidta vissa åtgärder. Det är för många som efteranmäler sig vilket innebär mycket extraarbete för de som håller på med tävlingen och samtidigt risk för att saker och ting inte blir som alla har förväntat sig. Vi kommer att ta upp detta på nästa styrelsemöte och då diskutera om efteranmälningsavgift både på lagtävlingar och enskilda tävlingar. Efteranmälningsavgift skulle då tas ut av alla som inte anmäler sig före sista anmälningstidpunkt enligt bestämmelserna för tävlingen. Att utebli utan giltigt skäl kommer också att diskuteras. Vi måste tillsammans försöka att hålla våra tävlingar i helgd!


Inför årets golfsäsong kommer det att finnas ett utökat utbud av kurser för alla som gör att golfspelet blir roligare och att du själv utvecklas. Den studio som nu står på rangen medger en hel del faciliteter som alla borde prova på. Mer om detta kommer att finnas information om på hemsidan och i klubbhuset. Lördagen den 15 juni kommer det att vara ”Free lesson day” med många aktiviteter med Leif och Martin. Mer om detta kommer att framgå av hemsidan och information i klubbhuset. Utöver detta kommer det mail som ytterligare informerar om detta.


Restaurangen har öppet! Det är verkligen trevligt med den optimism som de startat med i år! Isa och Karoline kommer att ha hand om restaurangen och kiosken i år och de vill veta vad vi tycker om utbud mm. Var inte rädda för att ge feedback det utvecklar alla. Under sommaren kommer det att finnas en golfbil med kylöverrede som kommer att köra runt på våra banor för att sälja kaffe, läsk, smörgåsar etc. Detta kommer att bli särskilt viktigt för Nya banan. Redan nu kan vi berätta att det kommer att finnas minst en enklare rätt, som hamburgare, som snabbt kan fås för att ta med ut på banan och det kommer att införas en rätt för de som är 15 år och yngre till lågt pris. Det är viktigt att vi använder vår restaurang!!
Vår banpersonal gör ett mycket bra jobb och vi kan se fram emot säsongen med stor tillförsikt. Samarbetet med personalen på Akademiska fungerar mycket bra så vi kommer att få ihop en mycket bra Nya bana.


Vi behöver rekrytera ungdomsledare till våra golfande ungdomar. Är du intresserad kontakta kansliet. Om det blir ett 10-tal så blir det inte så mycket för var och en!


Jag hoppas att många kommer att delta i Olympiagolfen i år. Denna tävling pågår från nu till sista augusti. Det finns mycket information om detta på www.golf.se eller så kan ni fråga Kjell Gustavsson eller mig så skall vi försöka att klarlägga detta. 


Jag rekommenderar Hermans blogg på vår hemsida. På den sida har Herman under ett par år sagt vad han tycker om saker och ting vilket är mycket positivt och här framgår bland annat hur det går med höghandicaprundan.

 
Göran Bryntesson
Ordförande

2 kommentarer:

  1. Hoppas alla dessa som tvingade till sig gratis mat betalar åter till klubben, man kan vara anonym. Det inte fel att fela med det är fel att inte göra rätt.

    SvaraRadera
  2. Bedrövligt är vad det är att vuxna (?) människor inte kan följa de regler som gäller. Dessvärre agerar de förmodligen likadant på golfbanan när reglerna inte passar dem. Visst kan man ha synpunkter på att det inte serverades gratis arbetslunch men var det nu på det viset så var det väl bara att gilla läget? Vore kul om någon av de som pressade krögar´n att servera dem gratis gav sig till känna och kommenterade det här inlägget (och det går bra att vara anonym).

    SvaraRadera