onsdag 22 maj 2013

Läst på...

Nu har jag läst på litet och tror mig ha förstått att den sk Olympiagolfen är en handicaptävling för amatörer med en resa till Rio de Janeiro i första pris (eftersom SGF är medarrangör kan man bortse från amatörreglerna och rekommendationen i spel- och tävlingshandboken att priser i handicaptävlingar ska vara symboliska). Den tävlingen kan man spela litet när som helst under tiden maj-augusti. Det kostar (för vuxna) 350 kr att delta och sedan spelar man med bäste kompisen som markör och registrerar själv sina tävlingsronder via datorn. De som lyckas bäst med detta tar sig till en riksfinal i höst. 

Det hela går ut på att dra in så mycket pengar som möjligt och en del pengar går tydligen tilbaka till klubben. Att dra in pengar är bra. Det är, har jag förstått, det viktigaste som finns och det inte bara inom golfen. Dessutom ska det hela vara bra för klubbkänslan och den svenska OS-satsningen. OS handlar numera också mest om att dra in pengar.


På lördag tror jag att det är en lottad klubbtävling med ett sk prisbordspaket av följande innehåll:

1 st Taylormade driver R11S (som går att byta till någon annan TaylorMade-driver hos Dormy i samma prisklass)
1 ds TaylorMadebollar Penta 5
1 ds TaylorMadebollar Rocketballz
1 st TaylorMadeparaply
1 st TaylorMade Quiver carry bag
1 st Adidasmössa
1 st Adidaskeps
1 st TaylorMade värmevantar
1 st TaylorMade bollbag


Trots den massiva informationen från SGF:s och klubbens sida och det lockande prisbordet  är det i skrivande stund endast 11 personer som anmält sig (vilket innebär att två deltagare riskerar att hamna utom prisplats). Anmälningstiden går dock ut först kl 12.00 i morgon.


 

(Affischen ovan som lades ut på hemsidan förklarade en hel del...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar