torsdag 9 maj 2013

Ingen beer cart girl...


Under dagens tävling (För Ros Skull) körde för första gången en bil med diverse förfriskningar (ingen beer och ingen beer cart girl) runt banan för att serva spelarna. I min boll såg vi fram mot detta eftersom det var kanonstart och vi skulle starta på hål 9. Redan efter två spelade hål passerade vi alltså kiosken och det var ju aningens tidigt. När vi kom till tionde tee stod bilen där... 

Rent allmänt kan man ju ifrågasätta om det är någon mening med att börja köra runt förrän spelarna varit ute en eller två timmar. Men det är säkert någon som tänkt igenom det här?

Nå, nästa gång vi såg bilen var på trettonde hålet då den stod parkerad i skottsektorn. Efter visst semaforerande fattade chauffören vinken och åkte därifrån. Sedan såg vi bilen bara på långt håll. Fört vid fjärde hålets utslag fick vi fatt på den. Den stod då, återigen, i skottsektorn men vi lyckades semaforera att den skulle komma till tee. Vilket den gjorde. Som jag ser det så vore det bättre om bilen stod vid tee och väntade än att den står i skottsektorn. Men det är säkert någon som tänkt igenom det här?

Kaffet var dessvärre ingen  höjdare, varken temperatur- eller smakmässigt och äggmackan jag köpte var gjord på ett bröd som inte höll ihop varför halva mackan omgående hamnade på backen. Resten lyckades jag hålla kvar i plastfolien och plocka i mig.

Konceptet med en bil som åker runt kan säkert vara bra men det finns uppenbarligen utrymme för förbättringar. Särskilt bra vore om man - om man nu ska illfänas med kanonstarter - stängde kiosken när det är tävling. Det skulle snabba upp spelet och göra det hela mer rättvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar