måndag 20 juni 2011

Midsommar på Sveriges bästa golfklubb

Den här veckan infaller midsommarhelgen och på lördag är det dags för Blodprovet*. Men själva midsommarafton då? Någon sa i går att det skulle vara en tävling på klubben då men jag kan inte se i programmet att så skulle vara fallet. Hur som helst så är jag själv måttligt intresserad av att leka små grodorna och allt det där andra. Litet sill och färskpotatis får räcka som markering. Kanske jordgubbar. Men annars hoppas jag på bra golfväder.


Vissa år har klubben (liksom rätt många golfklubbar) varit mer eller mindre stängd på midsommarafton men det verkar vara en trend att midsommarafton faktiskt är en golfdag.





Av klubbens officiella kalender kan inte utläsas annat eller mera än att midsommarafton är en lördag som infaller mellan seniorernas torsdagsgolf och Blodprovet. Jag ska försöka ta reda på mera i detalj vad som gäller, tex om receptionen kommer att vara bemannad, shopen och restaurangen öppen osv och sedan lägga ut informationen här.


*Blodprovet - en scrambletävling på midsommardagen - är en institution i klubben. Det sägs att det åtminstone det första året då den spelades (när nu det kan ha varit) förekom någon form av nykterhetskontroll och namnet anspelar på detta. Till traditionen hör att alla - även de mest långtslående herrarna, spelar från röd tee (och ett år när herrarna skulle slå ut från gult så var det många sura miner...).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar