lördag 18 juni 2011

Bär rätt - en snabbguide


På samma (eller motsvarande) sätt som man kan vara välklädd utan att kunna bära upp kläderna så kan man ha en bra bag utan att kunna bära den som en golfare. Så kan vi naturligtvis inte ha det på Sveriges bästa golfklubb. Därför har vår professional, Leif Modin, välvilligt ställt sig till förfogande för att demonstrera tre korrekta sätt (ovan) att bära sin bag och tre felaktiga (nedan) sätt att göra samma sak. 

Studera bilderna noga. Det här är en sak man lätt kan träna hemma, ja till och med inomhus (vilket kanske kan vara ett tips för dem som inte vill ut på golfbanan i regnet). En helfigurspegel är en bra hjälp (eller så kan ni be en kompis filma eller fotografera er med bagen och sedan jämföra med bilderna ovan).

Alla kan inte lära sig slå som ett proffs men (nästan) vem som helst bör, med någon träning, kunna lära sig att bära klubborna på ett golfmässigt sätt. Att se ut som en riktig golfare åtminstone tills det är dags att slå ut är inte så illa.

Lycka till!



1 kommentar:

  1. Men för i fridens namn Hof, man kan väl inte bära sin bag med "botten" framåt :-)

    När man ser någon komma bärande sin bag på det sättet (möjligtvis pencil-bag undantaget) så vet man att det är en relativ nybörjare som ännu inte vet hur de ska greppa bagen när den står/ligger.

    ==Coleburn==

    SvaraRadera