tisdag 24 maj 2011

Här händer det saker!


Greenerna, framförallt på artonhålsbanan, är fortfarande koppärriga efter snömögelangrepp och jag har hört att flera medlemmar börjar bli oroliga. Var inte det! Till midsommar kommer allt att vara bra. Vi har haft några år med alldeles osedvanligt flyt och onormalt bra greener redan i säsongsstarten men i år har övervintringen varit avsevärt mycket tuffare. Vår banchef, Örjan, och hans medhjälpare har dock situationen under kontroll och gör allt som kan göras för att greenerna ska bli så bra som vi vill ha dem. Ge dem bara litet tid.




På bilderna ser ni, förutom Örjan och Dala, en kombinerad så- och luftningsmaskin som vi fått låna av Hallstaviks GK. Tack!




Med hjälp av den håller grabbarna nu på att stödså med en snabbetablerande grässort - kärrgröe - som fungerar bra ihop med det vitgröe som våra greener består av. 


Kärrgröet gror på sju dygn (och under gynnsamma förhållanden kan man se det grönska redan efter tre). Åtminstone påstod Örjan det. Så ni som oroat er kan sluta med det nu och istället börja oroa er för er puttning, för snart är det skarpt läge på greenerna!


Maskinen såg förresten ganska intressant ut och man bör nog akta sig väldigt noga för att hamna under den...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar