måndag 5 mars 2012

Gröna greener. I mars!


Nu vet jag inte hur många av er som hållit tummarna (eller bett små böner) men en sak vet jag: Örjan lämnar inget åt slumpen. Eller ödet. Eller turen. Eller tur, förresten. Det vet väl alla golfare (som begripit åtminstone någonting om detta obegripliga spel) att det som händer under en golfrond beror på endera skicklighet eller otur. Turen har, helt enkelt, inget spelrum i denna ädla sport. Inte heller oskickligheten. Det förhåller sig naturligtvis på precis samma sätt med den än mer obegripliga konst som kallas banskötsel. 




Hur som helst så var Örjan idag ute och lyfte undan isen (där det gick) på de avplogade greenerna och vad fanns under snö och is? Jo, grönt gräs! Jämför ytan på bilden ovan med hur greenerna såg ut när 18-hålsbanan öppnade i fjol...


Nå, mycket kan fortfarande gå fel men så här långt så ser det bra ut. Tanken med att skotta undan snön från greenerna är (förutom att få igång greenerna så tidigt som möjligt) att minimera snömögelangreppen. Det var just snömögel som ödelade grenerna i fjol. Till skillnad från förra året så har vi nu en viss tjäle vilket, förmodligen, är bra.


Vi får se, helt enkelt. Men fortsätt att hålla era tummar (och be era aftonböner) och skulle greenerna bli bra i vår så har Örjan varit skicklig. Annars har han helt enkelt haft otur. Sådan är tillvaron för oss golfare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar