söndag 17 april 2011

Sopperoexpressen!


Har ni tänkt på vilka bra grabbar (för hittills så har det varit ett manligt reservat) som blir ordföranden i vår klubb. Att nämna nuvarande skulle verka fjäskigt (och dessutom är han väl, strängt taget, mest på prov fortfarande även om han, det ska medges, verkar lovande) och min blygsamhet förbjuder mig att dra fram ett annat exempel. Ulf Ström, däremot, finns inga skäl att inte nämna, för att inte säga framhålla, i sammanhanget.


Ulf hoppade in under närmast kaotiska omständigheter för några år sedan då hans företrädare valt att avgå (av personliga skäl) och då situationen var den att en eldsvåda ödelagt klubbens restaurangkök, förvirring rådde rörande den nyligen beslutade övergången från medlemslån till spelrätter och ekonomin råkat i vad som väl närmast måste beskrivas som fritt fall. Dessutom hade det stora raset i golfsverige med vikande medlemstal, sjunkande greenfeeintäkter och allsköns annat elände slagit till samtidigt. Alla årsmöten under den perioden var inte lika roliga som det vi höll i går.


Ulf tog tag i allt detta, bibehöll sitt goda humör, fortsatte att (ideellt!) arbeta på banan och var dessutom en stöttepelare i H55-laget.


Nå, varför bloggar jag om detta just idag? Jo, därför att man alltid kan lita på Sopperoexpressen och i går, mellan städdagen och vårmötet drog han fram som en tornado över niohålsbanans greener och blåste dessa rena från pinnar, kottar och maskhögar så att vi ska ha ett någotsånär tjänligt underlag att putta på under dagens tävling. Man blir ju för tusan nästan rörd av sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar