lördag 9 april 2011

Ännu ett vårtecken!


Knappt har snön försvunnit, halva banan står under vatten och solen tittar fram. Vad dyker upp? Blåsippor och tussilago? Visst. Huggornar? Har inte sett någon än men däremot så har jag sett de första golfvagnarna.


Det är ju jättekul att folk kommer ut och spelar men så här års och när banan är blöt, mjuk och gräset inte hunnit börja växa så hör det till elementärt golfvett att inte dra vagnar på banan (eftersom den tar onödigt mycket stryk av det). Åtminstone så tycker en grinig gubbe som jag att det är på det viset.


OK, det är inte skyltat att det råder vagnförbud men jag tycker att det är skönt att slippa förbud, skyltar, skyddsnät och allt annat som tydligen behövs för att vissa ska klara av att ta sig runt en golfbana utan att skada den, sig själva eller andra. Det vore så mycket enklare om man följde oskrivna regler och. för den, delen även de skrivna.


Dessutom har man ingen egentlig nytta av allt det man släpar med sig i en tung vagnbag för att gå några hål på en vårtrött bana med provisoriska greener och det är en mer angenäm promenad med bara ett koger med några klubbor över axeln än vad det är när man ska pressa fram en vagn i gyttjan. Testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar