söndag 17 april 2011

Rapport från gårdagens möte. Med bilder!

Kassören, Jan Svenonius, drar styrelsens årsredovisning

I går hölls klubbens sk vårmöte. Årsmötet är ju (helt genialt) uppdelat så att vi först väljer om sittande styrelse på hösten men att den först några månader senare, på våren, måste avlägga redovisning för sin förvaltning. Riktigt hur man kom på den idén är en aning oklart men även den här gången gick det vägen och den omvalda styrelsen fick alltså ansvarsfrihet. Strängt taget så förutsätter ju systemet detta för hur det skulle bli om mötet kom fram till att något annat vill man (inte jag i alla fall) inte tänka på.




Det var ungefär lika många (eller få) som det brukar vara som kom på mötet. Nu var ju planeringen den att klubben hade städdag på förmiddagen men den, inklusive lunchen, var avklarad till vid pass klockan ett och vi var inte alltför många som passade på att spela golf efteråt utan de flesta åkte hem. Några tappra återvände, duschade och ombytta, till mötet men jag gissar att uppslutningen hade varit bättre om mötet hade hållits direkt efter städdagslunchen, dvs kl 13.00. Fast det är förstås bara vad jag tror...


Vår ordförande, Göran Bryntesson, skymtar i nedre vänster bildkant.
Nå, att ansvarsfrihet beviljades var inte så konstigt utan, om sanningen ska fram, välförtjänt. En kombination av sparsamhet, insatser från åtskilliga medlemmars sida och att styrelsen och vår markägare, Alexander Oxenstierna, nått en uppgörelse om en tillfällig minskning av det arrende klubben betalar hade nämligen lett till ett överskott i räkenskaperna med ca 680.000 kr. Detta innebär, dessvärre, inte att vi hamnat på grön kvist. Tvärtom behövs liknande resultat under ett antal år framöver för att vi ska kunna, som det så vackert heter, konsolidera klubbens ekonomi. På svenska betyder det att vi behöver rensa upp efter åtskilliga förlustår så att klubben inte längre, för sin verksamhet, ska vara beroende av lånade pengar.




Den stora nyheten var annars att styrelsen och Alexander tydligen (och detta, om jag förstått saken rätt, mer eller mindre samma dag som mötet hölls, dvs i går) nått mer långsiktig uppgörelse om att minska arrendet. Det låter bra. Vidare så har klubben nu en ny krögare (igen!) och den här gången är det samme krögare som driver restaurangen Dejvan inne i Norrtälje. Vi som var med på lunchen (där vi serverades grillad kyckling med alldeles perfekta pommes frites och en fräsch sallad) tycker att även detta verkar vara bra. Hannah och Jessica i receptionen (som redan presenterats på bloggen) framhölls av Brynte som en epokgörande landvinning och de verkar ju också vara bra liksom det (naturligtvis!) är bra att Örjan Persson nu är banchef permanent. Tja, det var väl det viktigaste? Jo, och så framförde Hans Engdahl alldeles spontant medlemmarnas varma tack till Alexander för att han gått med på att minska arrendet och då så Brynte orolig ut och tänkte (förmodligen) att nu tänker karl´n nog bli långrandig så han greppade rådigt en flaska någonting i elegant förpackning och rusade fram och tog Hasse i hand och sa några ord om vilken fin och bra medlem Hasse är (och det håller ju alla med om) varpå församlingen applåderade (fast om det var för Alexander, Brynte eller Hasse var något oklart och spelar kanske också mindre roll) och mötet fick en fin avslutning.


Det mesta bra, alltså. Vad är det som händer? Vart är vår klubb på väg? frågar man sig oroligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar