fredag 29 april 2011

Snabbfil?

Långsamt spel är plågsamt och det är helt enkelt olidiigt för oss som vill spela golf i ett rakt tempo att det i praktiken är de långsammaste spelarna som dikterar tempot på banan. En maxgräns för hur lång tid en rond får ta borde vara en självklarhet liksom det borde vara självklart att de efterlevs. Man får helt enkelt inte spela golf in sin egen takt om det innebär att man uppehåller spelet för andra.


I ett tidigare inlägg länkade jag till en bana i USA där man genomfört ett program för att snabba upp speltempot men det finns exempel även på närmare håll. Nedanstående citat är saxat ur Bro-Bålsta GK:s sk spelbestämmelser.


2.3 Före kl 08.00 får endast tvåbollar (singlar eller foursome) starta. Mellan kl 08.00 och 09.00 får även trebollar starta. Två- och trebollar, som startat före kl 08.00 respektive kl 09.00, får inte under pågående rond ändras till tre- respektive fyrbollar.


Jag skulle gärna se att vi hade en motsvarande regel i Sveriges bästa golfklubb. Just långsamma bollar som går ut på bollrännetid kan orsaka störninar under i stort sett en hel dag. Vill man, av sociala eller andra skäl, vara fyra i bollen så kan man ju spela foursome (och därmed fortfarande vara en tvåboll). Foursome är, för övrigt, en både snabb och rolig spelform, särskilt om man spelar match (vilket man bör göra).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar