fredag 8 april 2011

Roslagsvår - en lägesrapport 4



Ett av de säkrare vårtecknen ute på Sveriges bästa golfklubb är översvämning på niohålsbanan. Den sammanhänger med att de diken som ska leda bort vatten från banan inte gör detta tillräckligt snabbt när vårfloden kommer. Detta kan klubben dessvärre inte göra särskilt mycket åt då just dikena, enligt arrendeavtalet, är hands-off. De ägs och sköts (eller ska i vart fall skötas) av ett sjösänkningsföretag från förra sekelskiftet och det torde finnas en gammal vattendom någonstans som reglerar detta. Den fråga man kan ställa sig (som jag själv gör varje år vid ungefär den här tiden ställer mig) är om vattendomen innebär att klubben måste gilla läget eller om vi på något sätt kan ställa krav på dem som äger dikena?


Sjön på bilden är utsikten från sjunde hålets green och den täcker i stort sett hela andra hålets fairway, hela tredjehålet utom greenen samt tee och i stort sett hela fairway på hål fyra. Det ska bli intressant att se hur VinterTourens tävlingsledning hanterar detta i morgon när det är dags för final.




Ett roligare vårtecken är tussilago som börjar titta fram. Snart kommer vitsipporna och sedan är det midsommar och snart höst och vinter igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar