måndag 18 april 2011

Knipa i knipa?

En trevlig sak med våra golfbanor är att det är så många olika fåglar som verkar trivas där. Det är så mycket häftigare att spela i öronbedövande fågelsång än med en bullermatta från intilliggande motorväg eller inflygningsstråk som bakgrundsljud,


Att se havs- eller kungsörn när man är ute och spelar är inte sällsynt. Korp och olika hackspettar är något av karaktärsfåglar. Alla småfoglarne finns naturligtvis och i våra vattenhinder trivs diverse andfåglar och doppingar.


Sveriges bästa golfklubb har, som ni kanske känner till, satt upp en massa nya fågelholkar under vintern men här har ett misstag begåtts. Det är Lasse Sköldebring som tog bilden i torsdags i samband med att han avhyste den stackars knipa som tydligen misstagit papperskorgen vid treans tee för en ultramodern knipholk. Antagligen var det svårare att ta sig ur papperskorgen än vad det var att komma in i densamma och även om korgen kanske skulle ha fungerat som fågelbo så hade det nog blivit litet jobbigt för fågelfamiljen när säsongen börjat ta fart och bananskal, tomma bollförpackningar och annat kastats ner i vardagsrummet stup i kvarten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar