måndag 4 april 2011

Säsongens första klubbtävling!

Missa inte Städscramblen den 17 april!

Tävlingen är öppen för medlemmar i Roslagens GK som deltagit under någon av vårens städdagar. Vi spelar mest på kul och för att fira att säsongen äntligen (snart) kan börja. Vi spelar snabbt och har trevligt. Inget av detta förringar värdet av en seger i denna prestigefulla och traditionstunga tävling.

Ingen startavgift – inget prisbord.

Anmälan kan göras endast på plats under städdagarna (fram till 12.00 på söndagen) genom påskrift på någon av anmälningslistorna. Vänligen observera att uppgift om handicap är obligatorisk, detta för att underlätta för TL att sätta ihop lagen.

Anmäler du dig på lördagen (men kanske inte deltar i arbetet under söndagen) så är det en hederssak att du kommer till start. Annars blir "ditt" lag en man kort. Eftersom TL antagligen är ute och städar finns det inga logistiska möjligheter att hantera återbud, avhopp eller strykningar. Är man anmäld så spelar man. Basta!

Spelformen är slagtävling scramble* utan handicap i tre- eller fyrmannalag (beroende på antal deltagare) som sätts ihop av TL så att det ska bli så jämnt som möjligt. Vi spelar nio hål på  niohålsbanan.

Herrar spelar från gul och damer (liksom herrar som har den åldern inne**) från röd tee.

Lottningen görs under lunchen och startordning mm tillkännages vid resultattavlorna utanför klubbhuset omedelbart efter lunchen.

Vid lika resultat delas placeringen.

Scorekorten lämnas till TL vid resultattavlorna utanför klubbhuset. TL är Herman Johnell.

*Alla i laget slår ut med varsin boll. Därefter väljer man, för andraslaget, den boll som ligger bäst. Den boll man valt markeras och samtliga spelare i laget placerar sin boll inom ett scorekort (sex
tum/15 cm) från markeringen och slår därifrån sitt andraslag varefter proceduren upprepas tills laget lyckats håla en boll.
**H75:or och knattar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar