tisdag 19 april 2011

Pumphuset


Bloggen ger idag en exklusiv inblick i Det Allra Heligaste, i vart fall vad vårt bevattningsystem anbelangar. Alla har sett utsidan av det lilla rödmålade pumphus som står längst ner på parkeringen (mot Johandammen) men vi är få som varit där inne.


Tja, så här ser det alltså ut. Två fruktansvärt starka pumpar (jag har inte specifikiationerna i huvudet) som kan flytta en enorm mängd vatten jättesnabbt. De är kopplade i någon slags fas (det där är sk*tkomplicerat och jag har aldrig riktigt lyckats begripa hur det fungerar) och det är vad som krävs för att spridarna även längst ute på banan ska spruta vatten med rätt tryck på våra greener och fairways.


En inblick, alltså, i en verklighet som få golfare känner till (och än mindre tänker på) men som har stor betydelse för hur spelytorna ser ut när vi ska slå våra inspel eller rulla i våra puttar. Varsågoda!


Mannen som står och gör någonting som jag inte har något egentligt begrepp om heter Lasse Söderberg. Han var tills i fjol något av ett inventarium här i Sveriges bästa golfklubb men har nu städslats av Broillsta. I söndags var han inlånad för att göra någonting som det tydligen är flera än jag som inte riktigt begriper. Tack Lasse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar