torsdag 12 mars 2015

Skyltning

Skyltmakar Norblad (det låter ju nästan som en figur ur Fredmans epistlar) satt i paulun... Nej, det gjorde han inte, han satt i solen på en bänk och vilade sin lekamen när jag fick ögonen på en skylt som låg inne i klubbhuset och när jag lagt ihop två och två var det slut på friden och skyltmakar Norblad tvangs (fast särskilt motsträvig var han inte) att lämna sitt viloläger för att posera med sitt senaste alster. Detta är på väg ut på Nya banan (som ju nu är en tolvhålsbana och det måste ju skyltas upp så att inte medlemmarna i Sveriges bästa golfklubb, dess greenfeegäster och eventuella tjyvspelare av gammal vana förtsätter att spela hål fem [som numera är hål åtta] som en partrea när det ju är en parfyra).

Mycket att hålla koll på, med andra ord, och då är klara och tydliga skyltar av nöden. Det blir säkert hur bra som helst när det är färdigt. På skylten (eller snarare anslaget) som skymtar bakom skyltmakar´n kan man läsa att greenfeen på Nya banan tillsvidare är 200 kr.

3 kommentarer:

 1. Var ute på nya 12 hålsbanan i dag 13/3, och jag blir så himla arg på våra medlemmar som inte har förstått att hål 5 finns inte längre, nej man skall fortsätta att trängas med spelare som kommer från hål 7. Ett förslag stäng av TEE på gamla 5;an. Läskunnigheten är tydligen för dålig.
  Man skall ej heller gå från hål 4 till hål 8 som en del nu verkar göra, hur svårt kan det va att snabbt lära sig hur en bana skall spelas.

  MVH//Yngve

  SvaraRadera
 2. Bli inte arg! Eftersom banan har spelats på ett visst sätt i ungefär ett kvartssekel så är det klart att det för många går i gamla invanda hjulspår. Och om du hetsar upp dig över den saken bör du undvika att gå ut nu på morgonen då VinterTouren spelas för det gänget, antar jag, spelar sin niohålsslinga "no matter what".

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt så, tänkte inte på det.

  SvaraRadera