tisdag 10 mars 2015

Marstisdagmorgon på Sveriges bästa golfklubb


Gamla banans greener ser riktigt fina ut med glädjande få och små angrepp av snömögel (och greenerna på niohålaren är, som vanligt, ännu bättre). För att hjälpa våren litet på traven håller man nu på att skära/lufta greenerna och för att hålla snömöglet borta kommer man att lägga på bekämpningsmedel.


Det senare kommer att underlättas betydligt av det nya sprutaggregat som just monterats på en av klubbens traktorer.



Apropå greener så glunkas det om att de ordinarie sådana på niohålaren/Nya banan ska öppnas redan till i morgon men det är inte officiellt bekräftat och åtminstone idag på morgonen var vädret rätt ruggigt så vi får väl se hur det blir med den saken.



Spelbart är det hur som helst (om man håller till godo med provisoriska tees och greener) och även en morgon som denna var det några tappra som trotsade det tidiga aprilvädret.



På rangen fick jag dock stå ensam i snålblåsten och duggregnet (med inslag av något mellanting av snö och hagel) och slå mina långa, vackra spoonslag med bara en antydan till draw. Synd att ingen annan fick se och njuta av det. "Hytten" till den gamla bollmaskinen är nu riven och maskinen står på själva utslagsrampen. Den matade snällt ut bollar när jag stoppade i polletter så min gissning är att den kommer att få stå där tills den nya maskinen är på plats (och i så fall kan man nog betrakta rangen som öppen för säsongen, åtminstone så länge det inte blir något riktigt elakt bakslag i väderleken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar