måndag 18 juni 2012

På rätt köl

Nätet är ju världsomspännande och tillochmed den här lilla bloggen följs av en internationell läsekrets. Tvåa (efter Sverige) vad gäller antalet sk sidvisningar ligger USA*. Trea, med hittills exakt 600 sidvisningar, ligger Australien. Men för några veckor sedan slutade man "down under" att intressera sig för Sveriges bästa golfklubb. Eller så var det, vilket jag starkt misstänkte, så att han kommit hem, han, medlemmen, som tillbringat dryga ett och ett halvt år på golfbanorna där. Och, jodå, så var det. För en stund sedan, när jag var på väg till jobbet, så prejade han mig och vi blev stående ett bra tag i ett gathörn. Kul att han är tillbaka. Och kul att han gillar bloggen. Fast litet tomt kommer det att kännas när inte Australien regelbundet ger sig tillkänna i besöksstatistiken. Nu går nog Ryssland, som för närvarande ligger på fjärde plats, snart om.


Och, jodå, han gick med huvudet uppåt och fötterna neråt.


*Fast det beror på att statistikmodulen räknar Finland och Åland som två länder. Visserligen har ålänningarna självstyre men rent statsrättsligt tillhör de faktiskt republiken Finland. Ser man det på det viset så är det Finland som intar andraplatsen. Fast å andra sidan så är det ju en poäng med att räkna Åland som ett eget land, så...


edit. Han, som är på rätt köl igen, hade hunnit med två ronder på artonhålaren och tycker att greenerna är bra. Inte riktigt lika snabba som de i Melbourne, men bra och rättvisa. Och han tycker - efter att ha varit börta från Sveriges bästa golfklubb i två säsonger - att Örjan verkar göra ett kanonjobb. Det tycker jag också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar