fredag 8 juni 2012

Ny undersökning! Kanon eller kalkon?

Efter att ha avverkat de nya avståndsmarkeringarna på artonhålsbanan och frågan om tävlingar bör gå på för- eller eftermiddagen griper sig bloggen nu an frågan om kanonstartens vara eller icke vara. Röstar gör Du längre ner på sidan men hur enkäten utvecklar sig kan Du följa här. Förresten så går det också bra att lämna kommentarer.



Kanon eller kalkon? vad tycker du om kanonstart på klubbtävlingar? Är det verkligen kanon eller är rullande start att föredra?


2 kommentarer:

  1. Denna fråga måste nog kombineras med frågan om morgon- kontra eftermiddagstävlingar.
    För att hålla en tävling med kanonstart så måste man ju ha ett startförbud 4h före kanonstarten.

    Då faller ju argumentet att sälja greenfee på förmiddagar, och ha kanonstarttävlingar på eftermiddagen.

    Slutsatsen är att man endast kan ha kanonstart på morgonen!

    Utgående från det så borde rimligtvis resultatet av denna undersökning stå i samma förhållande som undersökningen gällande morgon-/eftermiddagstävlingar.

    (de som tycker att man ska ha kanonstart och eftermiddagstävlingar har nog inte tänkt efter ordentligt...eller så anser man helt kallt att klubben borde ha råd att stänga av banan en hel dag vid tävlingar)

    ==N==

    SvaraRadera
  2. Det är ett riktigt påpekande. Visserligen så har det sagts (på fullt allvar) att man kan ha kanonstart på eftermiddagen och kanonstart (för sällskapsronder) på förmiddagen. Det skulle vara ett intressant test på hur populär företeelsen är om man prövade det någon gång. Min gissning är att det skulle bli ganska tomt på banan den förmiddagen.

    Ett problem med kanonstart på morgonen (förutom att det då blir startförbud även för de morgonpigga) är att det inte är helt lätt att veta när man kan släppa på spelet igen, dvs när tävlingsobllarna är inne. Senast jag deltog i en klubbtävling med kanonstart var det även problem med folk som kom sent. Sådant är lättare att hantera med rullande start (pliktslag och diskvalifikation).

    Jag tror att det i mycket är samma tänk bakom såväl de tidiga starterna som kanonstarterna; Att många av klubbens medlemmar har inställningen att de "inte vill förstöra hela dagen" med golf. De har annat som programenligt ska avverkas på lör- respektive söndageftermiddagarna och upplägget för klubbtävlingarna är anpassat efter denna grupps vanor och önskemål. Möjligen är just därför dessa medlemmar de som mest frekvent deltar i tävlingsverksamheten. Jag tycker att man borde ha litet större variation när det gäller tävlingsverksamheten så att även de som tycker att det är att förstöra en trevlig fredagkväll att behöva kliva upp vid sextiden för att köra ut till klubben eller som bara gillar att någon gång i veckan få ligga i sängen och dra sig finner tävlingarna mer attraktiva.

    SvaraRadera