onsdag 13 juni 2012

Nu är det sommar och grönt!


Visserligen så dröjer den riktiga värmen men ändå har sommaren kommit. Grönt så in i bängen och nu börjar det till och med gulna här och var. Precis som man vill ha det på en golfbana på sommaren. Det ska inte vara för grönt!


Föreställningen att en golfbana ska vara grön kommer - som så mycket annat som gått på tok med golfen - från USA. Bovarna i dramat är Augusta National och TV. US Masters var nämligen en av de första stora tävlingarna som sändes i färg. Och färgen var grön.


Nu fick inte längre golfbanor se ut som golfbanor utan alla ville att de skulle se ut som Augusta National gjorde i masterssändningarna. Banchefer fick krav på sig att gödsla och vattna så att det blev tätt, frodigt och grönt gräs överallt (och särskilt på greenerna). Att tätt och grönt gräs möjligen är vackert att titta på men knappast något optimalt underlag för puttning spelade i sammanhanget ingen roll. Var det bara tillräckligt grönt så var alla nöjda.


Det hela gick så långt att man använde särskilda filter på TV-kamerorna för att hjälpa upp grönskan vid sändningar från banor vilka inte ansågs vara tillräckligt gröna...


Själv hoppas jag att värmen snart ska komma och att vi får en lång och torr sommar så att åtminstone niohålsbanan blir sådär vackert gulbrun med mycket studs och rull. Då är det mycket roligare att spela golf än vad det är när bollarna stannar där de landar även när man slår med spoon och när man näste ta i för att tvinga bollen genom gräset när man ska putta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar