lördag 17 september 2011

Johannesberg, igen.


Johannesbergs artonhålare är, eller skulle i alla fall kunna vara, en riktigt bra bana. Banan är, vilket kanske inte alla känner till, ritad av Donald Steel, precis som "Donald Steel Course" på Barsebäck. Den banan åker folk över hela landet för att spela. Personligen så tycker jag att han lyckats väl så bra med banan i Gottröra.


Nå, nu är inte Johannesberg en lika framgångsrik och resursstark klubb som Barsebäck och det märks, tyvärr. Banan är definitivt inte i bra skick. Å andra sidan så har man fortfarande rabatterad greenfee (250 kr) och vi som är med i Sveriges bästa golfklubb spelar, genom Golfrundan, för en hundring jämnt. Definitivt prisvärt!


Tyvärr står klubben (fortfarande) utan krögare men idag var receprtionen bemannad (och man kunde få en kopp kaffe) och kiosken var öppen (och där fanns korv, kaffe, läsk och godis). Fortfarande bör man alltså ta med vatten och smörgåspaket men åk gärna dit! Det är en rolig bana även om bunkrarna är kass, man får leta efter alla bollar som missar fairway och greenerna... Tja, de går att putta på men de verkar inte må riktigt bra. Stötta Johannesberg och åk dit några gånger! Dessutom kan det vara nyttigt att få perspektiv på hur lyckligt lottade vi är som har en jättebra range, banor i gott skick, en helt OK krog och en jättebra shop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar