måndag 19 september 2011

Bänkar


Bänkar hör egentligen inte hemma på en golfbana. På banan ska man, så är det i alla fall tänkt, spela golf. Golf ska spelas i ett raskt tempo och utan uppehåll under ronden. Det gör man inte med sin bak på en bänk.


Våra banor är fullkomligt nedlusade med bänkar. Man skulle lätt kunna få intrycket att det sitts mer än vad det spelas golf i klubben men fullt så illa är det inte. Dessutom är bänkarna (a) fula och (b) flyttbara. Att de är flyttbara gör att folk flyttar dem. Ibland är det någon som ställer upp en bänk på tee. (Och mer tydligt än så kan man väl knappast visa att man sätter bänknötandet före golfen?)


Att bänkarna är utställda vid tee gör dessutom att folk med golfvett inte kan utnyttja dem det står ett parti på tee och väntar på att få slå ut. Folk utan golfvett går fram och sätter sig och stör bollen som ska slå ut. 


Gör ett studiebesök på Akademiska. Där har man bänkar som den på bilden ovan. De smälter fint in i miljön och är fasta. Bänken på bilden ovan är dessutom korrekt placerad. Den står mellan två hål och blir man tvungen att vänta så kan man alltså göra det utan att störa framför-eller bakomvarande parti. När man kommer fram till tee så ska man ju slå ut och, inte sätta sig på en bänk, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar