lördag 2 juli 2011

Trekampen mm


Trekampen är en tävling som, om inte sedan urminnes tider så i vart fall sedan någon gång under den andra hälften av 1980-talet, årligen spelas mellan Aura GK i Åbo, Ålands Golfklubb och Roslagens golfklubb. De deltagande klubbarna turas om att arrangera tävlingen (och av någon anledning brukar hemmaklubben också vinna det hela).




 I år var det Ålands GK som skulle vin... arrangera Trekampen och av den anledningen samlades ett antal spelare från Sveriges bästa golfklubb i torsdags kväll i hamnen i Kapellskär. Resan behöver inte beskrivas närmare. Alla har förmodligen åkt ålandsbåt själva. 


Mina bollkamrater. Jorma från Aura och Nicklas från Ålands GK.


På fredag morgon var det så dags. I år avgjordes tävlingen i en rond (på den fina Slottsbanan som var i ett utmärkt skick). Varje lag ställde upp med 18 spelare som lottades i trebollar med en deltagare från varje klubb. Spelformen var singel slagtävling med handicap och i sammandraget räknades varje lag sina sex bästa scorer. Men det var ändå kul att få delta.




Vädret var på arrangörernas sida. Vid niotiden rådde ett formidabelt skyfall men precis innan vi skulle slå ut sken solen och tävlingen kom att präglas av en närmast tropisk värme. 




Alla kom emellertid, värmen till trots, runt och genast vidtog gemytlig samvaro över nations- och klubbgränserna i anslutning till restaurangen på klubben (och det är väl, om jag förstått saken rätt, sådan samvaro som är själva poängen med Trekampen). Några hade fått till riktigt hyggliga scorer och även om hemmaklubben när allt var räknat stod som segrare så hade en av våra spelare - Lukas - den bästa individuella scoren.




Senare på kvällen bjöd Ålands GK på bankett på Arken och den tillställningen blev (även om vi förstås hade den tunga plikten att lämna från oss vandringspriset till ålänningarna) minst lika gemytlig som den mer spontana samvaron ute på klubben.




Efter själva banketten stannade några kvar till rätt sent på Arken medan andra valde andra aktiviteter eller helt enkelt uppsökte sängen. Någon närmare bevakning av detta kommer inte att redovisas i bloggen. 


Om ungefär ett år är det dags igen. Då är det Auras tur att vin... arrangera det hela. Vad beträffar årets upplaga återstår bara att framföra ännu ett varmt tack till Ålands GK för ett väl genomfört värdskap och gratulationer till en likaledes väl genomförd tävling! tack också till våra arrangörer, Tommy och Gunilla, som ordnat med planering, bokningar och jag vet inte vad. Förresten så är det väl på sin plats att tacka samtliga som var med. Tack!

1 kommentar: