onsdag 13 juli 2011

Om att rensa på banan


På lunchen i går träffade jag Owe. Han och hans fru hade ställt upp för att arbeta som golfvärdar (något som egentligen alla borde göra). Nå, vi satte oss och snackade ett tag om klubben och om banan. Det var ett bra snack. Som det brukar bli med Owe, som är en förnuftig karl.


För några år sedan drev Owe, med stor entusiasm, igenom projektet att bygga en liten stödmur och ordna med en slags stenpartiliknande plantering i framkant av sextonde hålets (gula) tee. Det ska han naturligtvis ha all heder av, men nu hade entusiasmen  svalnat något och han beklagade sig över att det bara var han och Sylvie som rensade och såg efter rabatten.


Vårt snack slutade i, åtminstone som jag uppfattade det, att vi på det stora hela var rörande eniga att det bästa - hur fint man än må tycka att det är med små rabatter, stora blomkrukor och andra prydnader (och personligen anser jag att sådant överhuvudtaget inte hör hemma på en golfbana) . vore om man kunde fylla ut framkanten av teen med lämpliga massor så att man får en (maskin-)klippbar slänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar