tisdag 17 februari 2015

Vad ni som inte var där missade...

Bra golf börjar med ett bra grepp! Martin demonstrerar.

Ni som inte hängt på inomhusträningen på Golfp... Ullna Indoor Golf kan trösta er med att säsongen trots det kanske ändå inte är helt körd. Ni kan ju, till exempel, åka dit själva och slå bollar. Eller så kan ni träna hemma. Det är faktiskt rätt mycket inom golfen man kan träna på utan att behöva någon boll. Eller ens någon klubba. Dessutom kan man, har jag hört sägas, träna upp sin fysik och sin smidighet. Man behöver inte uppsöka ett sk gym eller klä ut sig utan det finns övningar man kan göra hemma. I soffan till och med. Själv går jag mycket i trappor men det beror, i ärlighetens namn, mest på att det inte finns någon hiss där jag bor (eller på kontoret).


Man kan också öva på rent golftekniska detaljer som grepp och uppställning. Martin påstod att den uppställning han visar på bilden här ovan är perfekt så ni kan ju försöka se ut ungefär så. Greppet ser OK ut i mina ögon. I vart fall bättre än det han visade på den första bilden. De där pinnarna som ligger på marken är fiffiga hjälpmedel. Den vita pinnen mellan Martins fötter ligger där för att utgöra en referens för en sk square uppställning och för bollplaceringen.Den blå pinnen bakom hans vänstra fot visar slagriktningen och avslöjar att han tänker slå en sk socket. När man tagit några lektioner kan man slå socket utan pinne (men det är svårare).

"Så här svänger du till vänster"

Fast hur mycket man än håller på med fysik och teknik så är ju golfen, som någon sagt, till 90% mental och till 10 % mental. Med tankens kraft är allt möjligt, till och med att flyga. Det handlar mest om att inte tänka för mycket (eller alls) innan man hoppar utan att låta det gå mer instinktivt. Ungefär som när man  ska slå ett golfslag. Det är faktiskt inte så mycket att tänka på. Ungefär så tror jag att Martin menade. Tur att vi har två timmar till att lära oss allt det där vi inte ska tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar