torsdag 12 februari 2015

Klartecken!


Nu är den tilltänkta matchstegen förankrad hos såväl ordförande som klubbchef. Återstår bra att få igång och genomföra den. Så här hade jag tänkt mig det hela (och ni får väldigt gärna komma med konstruktiv kritik eftersom en del kan komma att ändras innan tävlingen utlyses officiellt!):

Monday MatchPlay


1. Matchtävling – singel match m hcp över 18 eller 12 hål* (dvs på Gamla eller Nya banan). Herrar spelar från gul och damer från röd tee. Vid ställningen all square efter avslutad rond är matchen delad.
*Tanken med detta är dels att uppmuntra till spel på båda banorna och dels att man ska kunna välja en 12-hålsmatch för att vara säker på att hinna spela färdigt innan det blir för mörkt. Spelarna förutsätts komma överens om de ska spela sin match på Gamla eller Nya banan. Klarar de inte av detta får de väl singla slant om saken.

2. Tävlingen är öppen för medlemmar i Roslagens GK Norrtälje som vid tävlingen början har spelhcp (på Gamla banan) 24 eller lägre. Anmälan görs senast 2015-04-27. Efteranmälan kan göras när som helst under tävlingsperioden. Anmälningsavgiften, 150 kr, erläggs innan man kommer till spel. Vid efteranmälan erläggs en förhöjd avgift om 200 kr. Sådan efteranmälan kan ske på plats vid ett speltillfälle (se p 3 nedan).

2. Tävlingen spelas, under tiden 2015-05-04—2015-08-10*,i form av en sk stege. När tävlingen startas för säsongen seedas spelarna efter hcp, dvs den spelare som har lägst handicap placeras överst osv. Därefter byter de plats på stegen utifrån resultaten i spelade matcher högre placerade av spelarna måste vinna matchen för att behålla sin plats, dvs om matchen slutar med vinst för den lägre placerade spelaren eller oavgjort så flyttas denne upp.

Spelare som under säsongen anmäler sig till tävlingen placeras nederst i stegen oavsett hcp.
*Tävlingsperioden är bestämd med hänsyn till solens nedgång, dvs för att man ska ha en rimlig chans att spela klart matcherna innan mörkret faller. Av den anledningen rekommenderas 12-hålsmatcher under våren och sensommaren...

3. Matcherna spelas måndagkvällar. Samling kl 18 utanför klubbhuset för ”lottning” av dagens matcher. Ingen föranmälan.

4. Spelare som är med på stegen men som inte är infinner sig enligt ovan för att försvara sin plats anses ha lämnat W.O. och flyttas ned i stegen. Sådan nedflyttning utförs så, att spelaren placeras närmast under den spelare som förlorar den match som spelas mellan spelar som stod närmast under den uteblivne spelaren. Uteblir flera spelare som står intill varandra på stegen flyttas de samtliga ned på nyss angivet sätt men med bibehållen inbördes ordning.

5. De spelare som infinner sig ”lottas” i matcher så att den som står överst i stegen spelar mot den som står närmast under honom/henne osv.

6. Slutsegrare i stegen är den som när tävlingsperioden gått ut vunnit flest matcher. Har två eller flera spelare vunnit lika många matcher avgörs företrädesordningen mellan dem så, att den som när tävlingen slutar är högst placerad på stegen av dem räknas som vinnare. Priset delas ut i samband med klubbens höstmöte.

7. Resultaten anmäls direkt till TL (om han är på plats) eller antecknas i den därför avsedda anteckningsboken. Stegen á jourförs i bloggen www.sverigesbastagolfklubb.blogspot.com samt på anslagstavla och den som delar i tävlingen anses ha lämnat sitt samtycke till detta*.
*mht PUL

8. TL är Herman Johnell.Eftersom det handlar om singel matchspel, som är och ska vara en snabb spelform, ska matcherna spelas i tvåbollar. Genomsläpp ska, ovillkorligen, ske.


edit. Solen går ned kl 20.45 den 4 maj och kl 20.50 den 10 augusti. Det är tillräckligt ljust för att spela åtminstone bortåt en halvtimme längre men kanske blir det nödvändigt att tidigare lägga samtlingstidpunkten till 17.30? Tanken är ju att vi som jobbar ska ha möjlighet att vara med utan att behöva smita...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar