lördag 24 januari 2015

"VinterTouren"

Har ni märkt att vintern verkar vara avskaffad? I väderrapporterna har de börjat tala om "vinterliknande väder". I januari... Saker och ting är inte som de var förr.



En annan sak de börjat med på väderrapporterna är sk vädervarningar. Det låter ju dramatiskt. Förr varnade man för storm och översvämningar men nu kan det komma en "varning" som går ut på att det kan komma några centimeter snö eller bli halt på vägarna. I januari... Som sagt, vintern verkar vara avskaffad. Snart ersätts den väl av en vinterapp.



Förr - och inte för så väldigt länge sedan - hade vi i Sveriges Bästa Golfklubb en VinterTour. Då spelade vi i knädjup snö, i tjugo minusgrader, i storm och med vargarna ylande ute i ruffen. Vi vek inte ned oss och kurade hemma i stugvärmen bara för att det blev vinterliknande väder. Eller om vintern fortfarande fanns kvar på den tiden, det börjar bli svårt att minnas. Vi var, kort sagt, fortfarande vikingar.



Nå, om det var det vinterliknande vädret (för mycket till vargavinter är det ju inte) eller av någon annan anledning som klubbhuset var mörkt och låst när jag och några andra som inte sett någon anledning att ens kontrollera om veckans deltävling var inställd samlades på parkeringen vet jag inte. Hur som helst så gjorde vi naturligtvis det bästa av situationen och spelade arton snabba. Alla kom in på 68 slag netto. I särspelet fick Helge en turstuds och tog hem potten men han fick själv åka till bolaget för att lösa ut förstapriset. Vi övriga delade andraplatsen och utgår från att dessa resultat kommer att räknas i sammandraget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar