tisdag 20 januari 2015

Backtee


Det verkar som om man håller på att renovera backtee på hål fjorton. Det ser lovande ut. En av de fina sakerna med vår gamla bana är att man inte behöver kunna slå bollen trehundra meter för att spela den från de vita kloten. Däremot får man lov att tänka litet innan man slår ut och formulera någon slags plan för hur man ska kunna ta sig från tee till green (eller åtminstone dess omedelbara närhet) på "rätt" antal slag.

Spelar man fjortonde hålet från backtee innebär det ofta att man ger tusan i drivern eftersom man ändå inte har en sportslig chans att slå sig förbi flaskhalsen mellan Pitan och berget utan istället lägger ut den mitt i den breda delen av fairway med, förslagsvis, ett mellanjärn. andraslaget gör man hur som helst klokast i att lägga upp kort om vattenhindret för att ha en järnåtta eller något liknande in till greenen. Man kan naturligtvis spela hålet så även om man slår ut från gul tee men de flesta medel- och höghandicapare verkar tro och hoppas att de ska komma in på två slag, i vart fall om man ska döma efter hur vanlig drivern är som utslagsklubba...

Nu misstänker jag att teerenoveringen kan hänga samman med att vi framöver kommer att få se de gula teekloten längre bak än vad vi är vana vid. Blir det så kan ju ni som inte slår er driver 300 meter använda spelplanen här ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar