onsdag 24 april 2013

Mera om Willys motion


Styrelsen har lämnat följande kommentar till det första förslaget i Willys motion:

"Klubben genomför under vinterhalvåret ett grannlaga arbete genom torsdagsarbetet där grunden är att detta arbete skallfrigöra arbetsytid för banpersonalen att koncentrera sig på de ”gröna ytorna”. Arbetet som genomförs är att det skall vara lättare att hitta bollen men också att kunna slå bollen på ett bra sätt. För att ytterligare förbättra dessa tidstjuvar kommer vi i år att sänka ruffarna ytterligare för att framförallt få höghandicappare att kunna slå bollen på ett bra sätt. Utöver detta kommer det att ske en analys av speltempot under säsongen för att hitta dessa tidstjuvar.

Styrelsen anser med detta att förslagsställarens förslag kommer att vara tillgodosedd."

Det där med att klippa ner ruffar för att snabba på spelet hänger, som jag ser det, samman med den sk materialutvecklingen inom sporten. Förr blev vanligen ett dåligt slag kort. Snett men kort.Med de moderna klubborna kan nästan vilken klåpare som helst slå iväg bollen åtminstone en 200 meter. Även dåliga slag blir relativt långa. Sneda men långa. Mycket letande blir det och ofta på ställen där banarkitekten inte riktigt tänkt sig att bollar och spelare någonsin skulle hamna.

Tänk om folk kunde lära sig att använda de moderna klubborna på ett intelligent sätt istället för att i snart sagt alla lägen försöka sig på det längsta tänkbara slaget. Det är mycket trevligare att spela från fairway än från en aldrig så gles och välröjd skog och promenaden går snabbare och blir mindre ansträngande om man håller sig på det korta gräset. Det finns ingenting i golfreglerna som förbjuder en att använda klubbor man behärskar eller att välja lätta slag framför svåra. Den som spelar inom ramen för sin förmåga kommer runt banan snabbare och med en lägre score än den som omväxlande letar boll i skogen och droppar sig ur vattenhinder (för att anknyta till Willys analys av orsakerna till det långsamma spelet).

OK, det blev mycket idag om Willys motion men jag är så himla glad över att någon motionerat om det långsamma spelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar