onsdag 17 april 2013

Blåsippan ute i backarna står

Cykelsäsongen har i alla fall börjat. Golfen får nog vänta några veckor ytterligare.

Bloggens trogna läsare (och ni är rätt många!) har säkert noterat att aktiviteten hittills i år varit rätt låg. Bland annat har jag inte bevakat vårens utveckling. Till det finns flera bra förklaringar och den bästa är att det inte varit mycket att bevaka. Nu är jag emellertid inne på min tredje punktering och då är, enligt Bondepraktikan, våren här!


Nu behöver kniporna inte längre boa i våra papperskorgar. Bra!

I morse var det tjänligt väder när jag vaknade så jag satte mig på en av de cyklar som hade luft i däcken och trampade ut till Sveriges bäst golfklubb för att kolla läget. Jag hade en känsla av att det borde gå att hitta något roligare vårtecken än punkteringar. (För den som till äventyrs undrar över hur det där med punkteringar är kopplat till våren kan jag berätta att det grus man under vintern använder för halkbekämpning på gång- och cykelbanor är rena döden för cykeldäck. Nästan värre än glasbitar.)


Örjan och Runhem konstaterar att de kan strunta i fairwayklippningen idag.
Snösmältningen pågår i en ganska lagom takt. Gick det fortare skulle det mesta av banorna stå under vatten trots att det verkar rinna undan rätt bra. Att Gamla banan (vi kan ju inte kalla den för 18-hålsbanan längre nu när vi har två sådana) ska kunna öppna till den 1 maj (dvs om två veckor) framstår inte som särskilt sannolikt) men med litet flyt och hjälp från ovan så kanske det då går att ta sig runt Nya banan. I vart fall om man har bra på fötterna, en lätt bärbag och ser det hela mest som en promenad.


Det blir nog bra det här. Till midsommar.
Våren är alltså här, eller åtminstone på gång, men nog verkar det just nu aningen tveksamt hur det ska bli med de inplanerade städ- och arbetsdagarna. Något kommer man säkert att kunna göra då, om tio dagar, men på många ställen lär det nog vara så blött att man inte ens bör gå där. Det kanske är lika så bra att ställa in sig på att kunna göra ett dagsverke vid något senare tillfälle under våren? Det där kommer säkert bankommittén att styra upp på ett bra sätt.


Årets första (?) blåsippor.
Men hur var det med vårtecknen? Jodå, jag behövde inte leta särskilt länge innan jag fann såväl några små blåsippor som en annan... en annan... vårblomma i slänten till vänster om ettans fairway.


Typisk vårblomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar