onsdag 24 april 2013

STOP SLOW PLAY

http://persimmongolftoday.org/wp-content/uploads/2012/03/Royal-Dornoch1.jpg 
Skyltar på banan är jag måttligt förtjust i, men den här gillar jag. På ett artigt och positivt sätt uttalas förståelsen för att banans besökare är lediga och vill njuta av omgivningarna men framhålls att de måste försöka hålla sig inom tydligt angivna tidsramar och att de i annat fall kan bli föremål för ingripanden från banvärdarnas sida. Dessutom är den diskret stilfull. Svart text på bostad mässing. Skulle gärna se en likadan, fast med svensk text och underskriven av Brynte, på Sveriges bästa golfklubb.

Idén med att ha särskilda tider för tvåbollar (vilket väl inbegriper foursomepartier) gillar jag också.

4 kommentarer:

  1. Vist men hur skall en fyr boll hinna på 4tim, när man hela tiden måste släppa igenom ensamseglare två bollar och tre bollar och snabba fyr bollar, men de klart de skall ju inte vara på banan.

    SvaraRadera
  2. Som jag fattat saken har man skilda tider för två- respektive fyrbollar. Rimligen ligger tvåbollstiderna före fyrbollstiderna. Det skulle ju funka fint om man hade tvåbollar fram till kl 10.00 och sedan släppte ut fyrbollarna.

    SvaraRadera
  3. Vore bäst om man alltid bara släppte ut fyrbollar, 1, 2 och 3 bollar hänvisas till "nya banan"

    SvaraRadera
  4. Det har ganska länge varit så att vi som vill kunna spela i ett vettigt tempo sökt oss till niohålsbanan. Den är ju tillräckligt tuff för att avskräcka dem som stapplar runt med vagnarna som rollatorer.

    SvaraRadera