fredag 12 augusti 2011

KM Mixed (igen)

KM Mixed ser ut att dra ett ovanligt stort startfält i år. I går (på lunchen, innan tävlingen lottats) var 21 par anmälda. Kul att så många vill spela foursome (och scratch)! Tänk om det sedan kunde smitta av sig på sällskapsspelandet...


Det är annars alldeles för mycket singel poängbogey när folk går ut och "spelar". Ibland får jag intrycket att förbundet "lyckats" så med sin indoktrinering av de svenska golfarna att andra spelformer (särskilt sådana som innebär att man inte får en score) varken uppfattas som seriösa eller som "riktig" golf. Inget kunde vara mera fel. Det är (om något) poängbogeyn som är en avart. En avart av slagspelet som i sin tur är en avart.


Riktig golf spelas och stavas match. Vill man vara fyra som spelar tillsammans borde foursome match vara det givna förstahandsalternativet. Det är den svåraste och roligaste spelformen och väl värd att användas även när det inte handla om PlängPokalen eller KM Mixed.


Klubben borde göra mera för att popularisera matchspelet (och foursome). Idén med en matchstege var bra men det blir tydligen inget av med det den här säsongen. Nu är vi ju en god bit in i augusti så det är en aning sent att dra igång en sådan historia.


Vilka som vinner KM Mixed? Tja, vi har ju ett par som vunnit RM så de måste naturligtvis hållas som favoriter. Eller?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar