måndag 14 februari 2011

SUCCÉARE!

Margareta Jobs Sjöblom (ordf i hcp o utbildningskommittén) hade kul

Om det var succé för en vecka sedan när Sveriges bästa golfklubb höll säsongen första medlemsträning på Golfpunkten så var det succéare i går. Uppslutningen var hela 50% bättre och hur kul det var kan ni själva se på bilden ovan.


Helt OK uppställning




Vår pro, Leif Modin, hade fullt upp med att analysera svingar av olika modell och kvalitet och alla (även jag!) fick goda råd. Det är rätt suveränt att, när man har slagit sig varm och tycker att det känns bra, kunna be pron titta och kommentera och att sedan få omedelbar feedback (och dessutom få se vad man egentligen gjorde eftersom Leif filmade svingarna med sin digitalkamera). Personligen tycker jag att den här formen av träning är ett perfekt komplement till egen träning och lektioner. Ofta är det ju så att man bara vill ha en check-up eller bara har en sak man funderar över och då känns det ju litet overkill att boka (och betala för) en lektion. Samtidigt kan det ju ofta vara sämre än värdelöst att stå och slå bollar på egen hand utan att någon rättar till de fel man är i full färd med att nöta in i muskelminnet.






Nollåtta till vänster och nollettsjusexa till höger
Alldeles särskilt kul var att en nollåtta hittat till Golfpunkten denna söndagseftermiddag. Det är ju så att klubben består till ungefär lika delar av stockholmare (ofta med fritidshus i Roslagen) och nollettsjusexor (kan man säga så?).  Dessa två medlemskategorier har en årsrytm som gör att de, så att säga, ofta går om varandra. Nollåttorna är som mest frekventa på klubben när de har semester och eftersom  nollettsjusexorna har semester samtidigt (och många av någon helt obegriplig anledning väljer att då, när det är som allra vackrast, lämna Roslagen) är kontaktytorna inte så stora som man skulle kunna tro. En av Golfpunktens fördelar är att anläggningen ligger ungefär mitt mellan Norrtälje och Stockholm och det är bara att hoppas att fler nollåttor hittar till vår medlemsträning. Skulle det bli ännu succéare nästa vecka så får vi väl hyra några extra mattor. Värre än så är det inte.


Vad kan Mona Romvik ha frågat? Leif Modin ser svarslös ut och Janne Sjöblom verkar
vara helt ställd. Har ni något bra svar så posta det gärna i kommentarsfältet nedan.


1 kommentar:

  1. Mona frågade: Leif kan du ta hem Callaway´s nya damboll som enligt reklamen alltid gå rakt oavsett hur snett man slår?
    mvh
    HSc

    SvaraRadera