torsdag 3 februari 2011

Och vad är det som gäller på Golfpunkten?

Vissa av er som funderar på att åka till Golfpunkten på söndag för att vara med på medlemsträningen kanske aldrig har tränat i en inomhushall tidigare? Detta inlägg riktar sig främst till er.

Man slår från mattor av exakt samma typ som de vi har på driving rangen. Det funkar med golfskor, gymnastikskor eller vanliga promenadskor.

Hallen är, till volymen, enormt stor vilket innebär att man inte kan hålla normal inomhustemperatur. De som är frusna bör ha med en ull- eller fleecetröja. Eftersom vi kommer att turas om att slå så är det en god idé att ha någon slags överdragströja att ta på sig när man inte själv slår (så att man inte stelnar till).

Det är fullkomligt onödigt att släpa med sig hela utrustningen (och kom, för guds skull, inte med en vagn!) utan det räcker gott med några få klubbor. Själv brukar jag oftast bara ha några järnklubbor (just nu PW, 7 och 4) när jag kör svingträning + kanske sandwedgen och puttern (om jag tänker träna närspel och puttning). Smidigast är om man har en liten sk pencibag (sunday bag, träningsbag, koger eller vad man nu vill kalla den) men annars funkar det naturligtvis med den vanliga bagen (och man behöver ju bara släpa den från bilen och in i hallen, inte runt arton hål). Är ni några som samåker (rekommenderas!) kan det vara en smidig lösning att stoppa några klubbor var i en och samma bag (så blir det färre bagar att snubbla på om vi skulle bli många).

I övrigt är det som vilken driving range som helst och vanligt rangevett gäller. Inga som helst konstigheter. Vi samlas en stund innan i receptionen/cafeterian. Jag räknar med att vara där kanske en halvtimme innan passet börjar (och sitter förmodligen och fikar). 

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar