måndag 24 januari 2011

Inomhusträning för oss vanliga medlemmar

Några av klubbens medlemmar som på egen hand tränar närspel på Golfpunkten.
Vi befinner oss mitt i en av århundradets mest extrema vintrar och ännu ligger snön djup på såväl driving range som övningsgreener. Till och med de (flesta av) de inbitna vintergolfarna har, åtminstone tillfälligt, ställt undan klubborna. Samtidigt blir dagarna allt ljusare och snart står vi där igen, på första tee med en sving som inte är ett dugg bättre än den vi hade i höstas. Förmodligen, åtminstone om vi inte underhållit (eller till och med utvecklat) den, är den sämre.

Golf är roligare om spelet går bra och golfare brukar svära betydligt mindre när deras bollar landar på fairway än när de hittar sidovatten, out-of-bounds eller något annat elände. En god idé är därför att, precis som juniorerna och klubbens olika elitlag redan gjort, börja med teknikträningen i god tid innan banorna öppnar.

Länge fanns det planer på att ordna en lokal för inomhusträning uppe på Nordrona men det projektet gick inte att genomföra. Dessbättre finns landets bästa inomhushall för golfträning - Golfpunkten - alldeles i närheten. I vår blir det, med start om knappt två veckor, träning för oss "vanliga" medlemmar varje söndag kl 15.00. Detta kommer att pågå fram till i slutet av mars.

Leif Modin
Träning innebär (för er som måhända saknar egen erfarenhet av företeelsen) att man övar på någonting för att bli bättre på detta. Man blir, det är åtminstone teorin, bättre på just det man övar. I detta ligger en uppenbar risk. Står man och övar på något som är fel så är det, dessvärre, just att göra fel man blir bättre på. För att träningen ska ge avsedd effekt - dvs att deltagarna bli bättre snarare än sämre på att slå olika golfslag - kommer den att ledas av klubbens pro, Leif Modin.

I nuläget är upplägget något skissartat och exakt hur träningen kommer att läggas upp blir i viss mån beroende på vilka som deltar (och vad de behöver träna på). Klubben har, hur som helst reserverat några utslagsmattor (i nuläget 3 st) kl 15.00-16.00 för den här träningen och på Golfpunkten frinns, som väl de flesta redan vet, möjligheter att även träna närspel och puttning. Vem vet? Kanske kommer deltagarna att plågas med litet regelgnuggning också?

Åtminstone till att börja med kommer ingen föranmälan att krävas men det kan ju ändå vara en god idé att kontakta Leif Modin eller mig (Herman Johnell) om man är sugen på att vara med. Annars är det bara att dyka upp, förslagsvis en stund i förväg. De som gör så kommer att luggas på en femtiolapp vilket alltså är kostnaden (per tillfälle) för att vara med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar