fredag 27 september 2013

Nedräkning och bansnack

Nu är det den tid på året då det stora samtalsämnet, åtminstone är vad de medlemmar jag träffar i kön på bolaget eller på andra ställen vill veta är "hur länge kommer banan att vara öppen?". Egentligen är det litet lustigt och ett tecken på hur fast de flesta av oss är i tänket att banan är Gamla banan. Niohålsbanan har ju varit öppen året om i ett decennium nu, men det verkar inte riktigt ha sjunkit in. Nu ska jag erkänna att jag inte riktigt har koll på om det i vinter blir så att hela Nya banan kommer att vara öppen eller om det blir så att bara "niohålsbanan" kommer att vara tillgänglig. Förhoppningsvis kommer information om detta att läggas ut på klubbens hemsida?

Vad gubbarna på bilden snackar om vet jag inte exakt. Banan, naturligtvis, men om det är hur längre den (Gamla banan) ska hållas öppen? Kanske. Samtalsämnen har de säkert gott om. Har du förresten kollat utvecklingsplanerna för banorna? De finns under fliken "banorna" på klubbens hemsida. Där kan man läsa mycket av intresse och gör man det så behöver man inte se ut som en fågelholk när något ändrats. Tycker man att något i planen är fel så har man möjlighet att påtala och påverka detta innan planen genomförts och det är ju bättre än, till exempel, skälla på receptionspersonalen när genomförandet är ett faktum. Jag minns ännu hur en medlem (inga namn) gjorde just det när vi , i hans tycke, gallrat för hårt bland träden runt banan. Han påstod att vi under vintern byggt om banan från skogs- till parkbana.

I planen kan man bland annat läsa att hål nr 6 avses kortas till en parfyra och hål sju förlängas till en parfyra. OK, visst vore det skönt att bli av med det apfula skyddsnätet vid sexans tee men bortsett från det är förslaget diskutabelt. Sexan är en bra parfemma för de dryga 90% av klubbens medlemmar som inte når in på två slag och en eaglechans för våra vassaste spelare. Sjuan är vår enda riktigt långa partrea och sedan de tujor som en tid vanprydde det ersattes av en liten kulle ett ganska bra hål. Sådana synpunkter kan man ha om man känner till planen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar