måndag 23 september 2013

Onödigt fult

En golfbana kan vara en mycket vacker plats. Det är samtidigt bara alltför enkelt att förfula den. Dessvärre finns det alldeles för många, helt onödiga, skönhetsfläckar också på vår älskade Gamla bana.


 Redan på väg in mot klubbhuset står vad som kunde vara en vacker soffa i massiv ek. Den är grå till följd av bristade underhåll och dessutom har någon med rödfärg skrivit "LIFTSOFFA" på ryggstödet. Den fyller möjligen någon funktion men särskilt estetiskt tilltalande är inte arrangemanget.


Runt själva entrén till klubbhuset är det nästan alltid skräpigt. Det borde vara rätt enkelt att avhjälpa, eller hur?


Den gamla gatupratare som står på grusgången mot första tee med ett anslag om att man bör anmäla innan man går ut och spelar fyller säkert ocksåp någon funktion men det är knappast någon estet som ställt den där.


Den i och för sig relativt snygga skylthållaren ger ett spretigt intryck. Borde gå att lösa på ett snyggare sätt.



Att använda baksidan av den till att förvara skyltar som för dagen inte är aktuella spar naturligtvis steg för någon men är inte snyggt och kan i värsta fall, eftersom det som sitter där kan läsas från tee, skapa förvirring.



Vad jag tycker om det anskrämliga skyddsnätet som dominerar landskapet har jag sagt tidigare. Och en soptunna vid första tee? Nja...

Tja, det var några av de skönhetsfläckar man möter när man kommer ut till Sveriges bästa golfklubb. Innan man ens slagit ut. Kanske behöver klubben ett skönhetsråd?

2 kommentarer:

  1. Tack Herman, nu är det åter som det ska med Sveriges bästa bloggare, lagom med små godsaker för kleti o pleti att fundera över, samt dessa underbara bilder från en höstlik men så vacker bana.

    MVH//Yngve

    SvaraRadera
  2. Tack för de vänliga orden. Och bra att du framhåller hur vacker banan är. Det är just därför alla onödiga skönhetsfläckar sticker i ögonen.

    SvaraRadera