fredag 27 april 2012

This is your president speaking


27 APRIL 2012


Läget på Roslagens Golfklubb Norrtälje

Våren var så lovande i mars månad! Men vi fick inte glädja oss så länge dessvärre. April har varit bedrövlig för våra golfbanor.

9-hålsbanan är relativt torr förutom enstaka ställen. Men än så länge är det ospelbart på hål 6 på grund av mycket vatten. Om vädret är som meteorologerna lovar kommer vattnet att sjunka snabbt undan och kanske kan alla 9 hålen vara spelbara till helgen. 9.hålsbanan blir bättre och bättre för varje dag!
18-hålsbanan är otroligt blöt just nu men vi börjar se att dräneringarna gör sitt arbete. Problemet är att Örjan och hans mannar har svårt att komma ut och vidta de åtgärder som måste göras innan banan kan öppnas för spel. Det som bland annat skall göras är att alla de områden som har arbetats med under vintern skall finjusteras så att gräs kan sås så fort som möjligt. Än så länge kan vi inte köra på 18-banan med våra klippare! Det kommer att vara bråda dagar för banpersonalen den närmsta tiden för att få banan i det skick som vi vill ha den innan vi öppnar för spel.
En positiv prognos säger att vi kan öppna 18-hålsbanan den 5 maj om meteorologerna har rätt. Fram tills öppnandet av 18-hålsbanan rekommenderar vi att ni spelar på vår utmärkta 9-hålsbana!
Restaurangen kommer att ha öppet under 28-29 april och kommer att ha enklare rätter. Ali räknar med att öppna för säsongen den 5 maj.

Leif har öppet som vanligt, varje dag med mycket bra erbjudanden.
Vi kommer att kalla till extra vårmöte den 17 maj direkt efter För ROS Skull.


Göran Bryntesson
Ordförande

Göran "Brynte" Bryntesson, ordf i Sveriges bästa golfklubb


Ovanstående meddelande från ordföranden i Sveriges bästa golfklubb har jag, på eget bevåg, saxat från klubbens hemsida. Mitt tips är (som alltid) att banorna kommer att vara hur bra som helst till midsommar. Det brukar vara så. Hur det är i april och maj varierar med vädret och hur vintern har varit. Att man brukar kunna öppna 18-hålsbanan för spel i början av maj är en sak men i början av säsongen brukar alltid 9-hålsbanan vara att föredra. 

Egentligen så är det en rätt bra ordning för man (åtminstone jag) brukar behöva tiden fram till midsommar för att få ordning på spelet efter vintern. Så om det nu skulle dröja någon vecka längre än normalt innan 18-hålsbanan öppnar så innebär ju inte det att man inte kan åka ut till klubben. Man kan ju, till exempel, träna eller till och med ta en lektion. Tänker man efter så kan man ju faktiskt utnyttja läget till att göra något positivt snarare än beklaga att det dröjer en eller annan vecka längre än i fjol innan man får gå ut och spela samma dåliga golf som vanligt. Fast många verkar varken ha tid eller lust att åka ut till klubben om de inte har en starttid på 18-hålsbanan...

Så: Solen skiner, niohålaren, krogen och shopen är öppna. Livet leker och hela säsongen ligger framför oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar