onsdag 7 december 2011

Renoverad (och utbyggd) tee på sexan



Det blir, till nästa säsong, flera hål på artonhålsbanan som får helt nya eller åtminstone väsentligt förbättrade tees. När jag i dag var ute med kameran höll Örjan med medhjälpare på med sexans tee. Det såg bra ut.




Framförallt gillade jag att det såg ut att bli en bra mycket bredare tee. Men då visade Örjan hur man tänkt flytta upp skyddsnätet. Där han står på bilden ovan ska en stolpe stå och till höger om den blir det alltså ingen teeyta.


Nät tycker jag ännu sämre om än tujor. Nät är fula och alltid en nödlösning. Det är alltid bättre (och snyggare och mer golfigt) att bygga eller bygga om hålen så att nät inte behövs. I vart fall inte för folk som vet hur man beter sig på en golfbana (och andra ska inte släppas ut på banan).


Det problem man velat avhjälpa med det hiskeligt fula nätet vid sexans tee är naturligtvis långa och sneda utslag från femman. I grunden beror det problemet på att man från femmas tee inte kan se om det står folk på sexans tee, att man från sexans tee inte kan se när någon slår ut från femman och att man alltså varken kan få kontakt eller följa en sned boll med blicken. Bovarna i det dramat är tre tallar som inte gör något för hålet men som effektivt skymmer sikten. Dessutom gör samma tre tallar att det blir onödiga eller i vart fall onödigt långdragna bollsök när med kortslående spelare missat sina utslag åt höger (dvs slagit en slice) från femman.




På bilden ovan, som är tagen i linjen mellan femmans och sexans tee, har jag markerat de tre tallarna med en röd ring. Ta bort dem och ta bort nätet. Ersätt nätet med en skylt vid femmans tee som klargör att den som tänker gå för green från femman inte får slå utan att antingen förvissat sig om att ingen är i riskområdet eller ha fått klartecken från sexans tee och en skylt vid sexans tee som uppmanar folk att hålla uppsikt bakåt och att vid behov ge klartecken till spelare på femmans tee.


Synpunkter på ovanstående kan lämnas som kommentarer till detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar