tisdag 10 januari 2012

Jag måste bara kommentera...

...inledningen av det senaste ordförandebrevet.

"Ordförandebrev januari 2012
2011 blev ännu ett bra år för Roslagens Golfklubb! Trots problem med gräsväxten, i princip fram till midsommar, blev det rekord i greenfee och vi fick mycket positiva omdömen från alla golfare runt omkring i Uppland."

Problem med gräsväxten i princip fram till midsommar... Det är ju precis vad man kan räkna med utifrån var vår bana ligger och hur den ser ut. Så här såg det ut den 5 april i fjol:





Det är, för övrigt, helt normala förhållanden på våra breddgrader i första halvan av april. Någon vecka senare var det i princip snöfritt, åtminstone i soliga lägen, men på många ställen ligger våra spelytor i relativ skugga och med berg som kyler marken långt efter det att snön på ytan har smält bort. Jag har alltid förvånat mig över hur folk tror att banan ska kunna var i bra skick före midsommar. Visst händer det någon gång, men då har vi haft en ovanligt mild vinter och en gynnsam väderlek under vårmånaderna.


Att vi inte har perfekta greener i maj eller i början av juni är faktiskt inget problem utan, helt enkelt, de villkor som gäller. Gör man det till ett problem så får man det, åtminstone är det min uppfattning, onödigt jobbigt. Man får helt enkelt gilla läget och ha litet is i magen. Framförallt så ska man försöka att avhålla sig från desperata åtgärder syftande till att få gräset att komma sig snabbare än vad naturen vill. Vissa saker måste, helt enkelt, få ta sin tid.


Snart är det vår igen och min prognos är att vi även i år kommer att ha vissa problem med gräsväxten. I princip fram till midsommar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar