tisdag 4 oktober 2011

Åter- och framåtblickande



Så här - som på de gamla bilderna i inlägget - såg det ut i oktober i fjol när VinterTourens första omgångar spelades. Den första snön, även om den inte låg så länge, kom alltså då. Efter den brittsommar vi haft (eller fortfarande befinner oss i?) känns vintern avlägsen men...




Nå, hur det än blir med snön (och för min del så klarar jag mig alldeles utmärkt helt utan den varan) så är enligt tävlingskalendern sommarsäsongen (det vissa inskränkta kallar golfsäsongen) nu slut och vintersäsongen tar sin början. Även om det skulle vara soligt, varmt, torrt och fortfarande finnas grönt gräs att spela på.




Skulle vi ha sådan tur att vi ännu några veckor kan spela under normala förhållanden känns det (tycker jag) litet onödigt att tillämpa de VinterTour-regler som är avsedda att möjliggöra spel på snö. Till exempel den som tillåter peggning annat än på tee. Det vore roligare att spela "riktig" golf så länge förhållandena tillåter det. 




Fast roligt blir det naturligtvis hur som helst. Det är ju det som är så skönt med VinterTouren. Det är ett härligt gäng med en härligt avspänd inställning till sitt golfande men ändå tillräckligt entusiastiska för att trotsa de årstider då medelgolfaren ställt undan sina klubbor och sitter och bläddrar i resebroschyrer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar