söndag 19 juli 2015

En annorlunda opensöndag


Denna opensöndag då The Open inte kommer att avgöras passade jag på att själv spela några hål på Sveriges bästa golfklubbs egen Old Course. Det var första gången på drygt två år jag spelade där och en del saker har naturligtvis förändrats under tiden. Men jag började hur som helst på hål ett  (6).

En sak som har ändrats är att herrtee inte längre är markerad med gula klot utan med siffran 55. varför begriper jag inte. Det är mycket lättare att identifiera rätt tee om den är markerad med färg än om man ska behöva läsa siffror. Men det finns säkert någon mer eller mindre bra förklaring.

Apropå färg så ska ju flaggplaceringarna vara markerade så att en röd flagga står kort, en gul mot mitten och en vit står på den bakre delen av greenen. Idag hade någon haft litet otur med det på några hål.Annars så var greenerna mycket bra och just denna morgon behagligt mottagliga. Det är inte varje dag en trött gubbe lyckas få tvärstopp på en järnsjua men idag gick det.

En mycket bra förändring är att de bänkar som förr flyttades runt hej vilt nu har ersatts med fasta diton.En mer märklig förändring är att Dino nu verkar ha blivit föremål för någon slags religiös kult. Dino är en del av en gammal rotvälta som, på sin ursprungliga plats, var kusligt lik en stor ödla. För en tio-femton år sedan kapades rotvältan och Dino var borta i något år men dök sedan upp på det flyttblock där han sedan dess stått och som nu alltså förvandlats till någon slags altare. Tja... Hmmm...

För att avsluta i en positiv ton så kan jag säga att trettonde hålet (18) är ett förträffligt avslutningshål. På en trettonhålsrunda.

2 kommentarer:

  1. Åter mycket trevligt att följa din framfart på Sveriges bästa golfbana, att börja spela från hål 6, är nog en dröm för många, men inge är så modig som du, utan biter i det sura äpplet och går ut från hål 14. Men tack för fina bilder och trevliga kommentarer.

    MVH//Yngve

    SvaraRadera
  2. Tack, trogne följare! Vad gäller frågan var en rond ska börja är det en något bakvänd ordning att den tydligen anses vara av stört betydelse vid sällskapsspel. På klubbtävlingarna är det ju regelmässigt sk kanonstart.
    /Herman

    SvaraRadera