lördag 2 februari 2013

Avverkning och grävande


Gänget med vedpannor har, som vanligt, varit i full verksamhet även den här vintern. Nu är det (bland annat) träden som skuggat trettonde hålets green som strukit med. Det är nog en bra åtgärd. Hur mycket mer solljus greenen kommer att få är en annan femma. Så här såg det ut vid lunchtid i går. Skugga, men inte lika tät som tidigare. Nå, mer ljus och luft kommer greenen att få och det kommer den inte att må illa av.


Mellan greenområdet och skogen har man nu grävt ett öppet dike (alltså förlängt det dike som redan tidigare löpte till vänster om hålet. Tanken är att få bukt med eller åtminstone lindra problemen vi haft med vatten som rinner från skogen och ner mot greenen. Förhoppningsvis kommer det att fungera. Det öppna diket medför att man, åtminstone som jag ser det, måste klippa mer än tidigare. Annars kommer det att bli problem med bollar som det är oklart om de är i diket eller om de är förlorade (vilket med säkerhet kommer att leda till en tveksamma/regelvidriga droppar för vattenhinder).


Och naturligtvis behöver man inte elda med ved för att få vara med i torsdagsgänget. Har du tid och lust så kan du göra en insats och samtidigt få litet motion, frisk luft, trevligt umgänge och grillad korv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar