lördag 29 januari 2011

På banan igen!

Så här glad (som ni själva kan se på bilden till vänster) var Kjelle över att vintertouren äntligen kom igång igen. Eller så var han bara glad åt att se oss. Eller åt något annat.

Sekretariatsfunktionen gick att  sköta på det gamla beprövade sättet, dvs med penna och papper snarare än med dator. Kaffe och mackor fanns det också. Allt var som vanligt, med andra ord. Till och med startavgiften var den vanliga femtiolappen trots att det nu ligger moms i avgifter och greenfees. Vi får väl hoppas att  Sveriges bästa golfklubb kan räkna hem det.



Föret var litet marigt eftersom skaren bar fläckvis men inte överallt. I vart fall så bar den inte mig överallt. Dessutom var snön för hård (och djup) för att man skulle idas gräva sig ner till terra firma så de flesta slagen slogs med bollen ovanför fötterna och nedgreppat. Det är helt klart något man behöver träna på.

Rätt lång tid tog det eftersom vi länge satt och väntade på den sista bollen. Till slut skickades en räddningsexpedition ut. Det visade sig då ett en deltagare valt att försöka med bil ta sig fram till parkeringen vid Akademiska, dit vägen inte var plogad.


Den idén var väl, sådär... Fast imponerande långt hade han kommit innan snön brast och under drivhjulen och bilen mer eller mindre ställde sig på underredet. Av hänsyn till medlemmen ifråga, hans familj och eventuella vänner är registreringsnumret maskerat på bilden intill.

Nå, den idén var förstås inte riktigt lika korkad som min egen; Att försöka spela med en justerad handled. Det kändes hyfsat i fyra-fem hål men betydligt mindre så just nu. Å andra sidan så är det ju en hel vecka till nästa omgång, så det ska nog klara sig.


Resultaten? Na, vill ni veta hur det gick så får ni gå in på vintertourens egen hemsida! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar