onsdag 16 september 2015

Ett kort svar

Nu har jag besvarat enkäten. Jag röstade för en återgång till (den gamla) ordningen. I rutan för motivering skrev jag att det, i min värld, krävs övertygande skäl för att ändra på den ordning som fungerat (väl) sedan banan kom till och att några sådana skäl inte presenterats. 

Nästa säsong kan vi väl testa att hålla kiosken stängd? Det kunde ju vara intressant att låta medlemmar och greenfeegäster testa detta och se hur de upplever saken. Det finns uppenbarligen såväl för-som nackdelar med an kiosklös bana.

Fördelar:

Kortare rondtider
Bättre flyt på banan eftersom det inte korkar igen när folk tar för långa (enligt reglerna får man inte ta några alls) pauser under ronden
Inga problem med svinn/stölder i kiosken
Folk äter mindre onyttigt kaffebröd/godis/varmkorv


Nackdelar:

Inga fikapauser
Ingen korv
Ingen möjlighet att köpa förfriskningar ute på banan

Sedan kan vi köra en enkät mot slutet av säsongen.


4 kommentarer:

 1. Hej en bra ide, men kan det finnas lokala regler som tillåter paus???

  MVH//Yngve

  SvaraRadera
 2. Lokala regler måste följa reglerna för golfspel.Man kan (eller får) alltså inte sätta reglerna ur spel genom att utfärda en lokal regel som står i strid med en spelregel.

  SvaraRadera
 3. En viktig nackdel får inte glömmas. Utan en kiosk som genererar ett skapligt kassaflöde har vi ingen krögare. Tyvärr genererar inte enbart restaurangen tillräckligt med intäkter för att någon skall ha det som ett bra levebröd. Medlemmarnas och andra strögästers villighet att spendera pengar i restaurangen är inte tillräcklig. Detta från några av de tidigare krögarna som drivit verksamheten. Så följande gäller( vare sig man gillar det eller inte) BRA KIOSKVERKSAMHET = Bra restaurang och nöjd krögare. Ingen kioskverksamhet = Ingen krögare, men snabbare rondtider. Valet är vårt.

  SvaraRadera
 4. Ovanstående kommentar gjord av Willy. Med nyopererat knä och spelsugen som 17.

  SvaraRadera