söndag 20 augusti 2017

Medlem eller kund?

Jag tycker att somt var bättre förr och nu börjar jag också nå en ålder som ger mig rätt att hysa sådana åsikter. Den sk valfrihet som numera råder (som mest går ut på att makthavarna tvår sina händer och att de kommersiella krafterna släppts fria även på områden där de inte har något att tillföra) gör mig mest trött (så jag har varken bytt bank, omförhandlat mina lån eller ens brytt mig om att kolla om jag skulle kunna få en lägre elräkning). Varför politikerna anser det vara viktigt att folket ska fostras till prismedvetna konsumenter snarare än ansvarskännande medborgare begriper jag inte (men att vi har ett sk politikerförakt förstår jag).

Jag är medlem i Sveriges bästa golfklubb. Det har jag nu varit rätt länge. Under några (5) år var jag till och med dess ordförande. Nu betalar jag bara. Bokstavligt talat bara, för något spel har det inte blivit de senaste säsongerna. Dels för att jag haft annat som upptagit min tid men de senaste tre åren på grund av att jag lidit av gikt som gjort det otänkbart att gå aron hål. Eller tolv. I förfjol kände jag mig litet oppkäftig en dag när solen sken och gav mig på en runda. Det gick bra. I tre hål. Sedan haltade jag med till kiosken (utan att spela) och efter en stärkande paus där linkade jag närmsta vägen till klubbhuset.

När jag satt i styrelsen fick vi rätt ofta brev från mångåriga medlemmar som på grund av sviktande hälsa inte kunnat spela så mycket som de tänkt sig och därför ville ha sin avgift, helt eller delvis, återbetalad. Sådant kan man förstå. Fast själv tänker jag annorlunda. För länge sedan (innan jag blev ordförande) spelade jag enormt mycket och mtt per hål eller runda var min golf då nästan löjligt billig. Nu, de senaste åren, har den varit dyrare än vad greenfeespel på Bro Hof skulle ha varit. Stor sak. Jag är medlem, inte en prismedveten golfkonsument och utslaget över min livstid (eller golfkarriär) så är mitt medlemskap "prisvärt".

Nu hoppas jag att snart vara i spelbart skick igen men även om jag inte skulle vara det till årsskiftet så tänker jag fortsätta att vara medlem. Fullbetalande.

Fast det ska erkännas att efter två säsonger utan spel så sade jag upp mitt medlemskap på Åland. Det får, trots allt, finnas gränser...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar